Detta är min son Julia

Detta är min son Julia. Han är den modigaste killen jag känner. Han är min hjälte.
Julia är en väldigt omtänksam och härlig kille. Han är hjälpsam emot alla och är alltid glad, iallafall när han är hemma.
Julia har två äldre syskon och en lillebror. Julia och hans lillebror är bästa vänner. När dem leker finns det inget som kan störa, dem är starka ihop och Julia är väldigt omhändertagande och beskyddande emot sin lillebror.
 
Julia önskade sig en lillebror utan tomten. Vi var i malmö i dagarna innan jul, Julia var inte så gammal när han stegade fram till tomten på torget. Det var en lång kö och Julia väntade tålmodigt.
Där stod han med sin gröna vinterjacka och huvudet var klätt av av gul mössa föreställande nalle puh.
När det var Julias tur frågade tomten vad han önskade sig?
- En lillebror, sa Julia. Tomten tittade lite nervöst och frågade om det var okej med en docka,
- nej, sa Julia, jag vill ha en riktig lillebror.
- Då får du nog prata med din mamma, sa tomten.
Hela denna ljuvliga och gulliga konversation har jag förevigat i en video.
Julia var och är så glad över sin lillebror. Julias lillebror ser honom som den han är, som en kille, en helt vanlig kille och den bästa storebroren han kunnat önska.
 
Julia har en passion, något som han älskar. Det finns inget som slår att spela fotboll. Det är det bästa Julia vet och det syns tydligt när man äntrar hans sovrum. Han svägar pryds utav fotbollar, Zlatan, Markus Rosengren och precis vid hans säng hänger det "finaste" han har, det säger han ofta. Det är hans egna medaljer, ifrån matcher och cuper.
Dem hänger på olika krokar och Julia kan ibland sitta och titta på dem, länge länge.
 
Julia är en stark kille, både fysiskt och mentalt. Han står upp för sig själv och har drömmar, ett hopp och en stor förväntan på framtiden.
Ibland längtar han tills han blir stor, tills han får göra det han vill.
Jag är med Julia på hans resa, pepper, stöttar och peppar lite till.
 
När Julia berättar om sina drömmar och sin längtan om hur han vill att hans liv ska se ut så finns det ingen som skulle kunna säga att det inte var hans innersta önskan.
 
Han, min son Julia, han är trans och det är inget trams. 
#ståuppförnågonannanidag