Det är hög tid att krossa "jante" - Hitta din väg

 Någonstans i vårt avlånga land finns dessa två vägskyltar - att välja sig själv är viktigt - alla du "borde" - vem har bestämt det? Att vara sann emot sig själv - att ta beslut bakom rädslan - det är där vi finner vägen till lycka!

Hej på er, hoppas ni haft en fin vecka. Vi har fått njuta av några dagars vårväder och hoppas på en solig helg. Idag rockar vi sockarna, för olika är bra och allas lika värde.

Tack till alla som kontaktar oss, som delar med sig av sina orättvisor och som känner stöd och mitivation i vår kamp - att Julle blivit en förebild för så många andra känns enormt varmt i mitt mammahjärta och det ger Julle styrka.

Julle är så trygg i sig själv, han är mogen, modig och kan uttrycka sig - detta har jag och det kommer jag alltid att både uppmuntra och motivera, barn har också känslor. Barn känner i mångt om mycket än mer än oss vuxna, de kan läsa av situationer och stämningar - att lära sig att sätta ord på och våga prata om alla känslor, det är viktigt. Alla känslor är okej att känna och alla känslor är okej att prata om. En huvudregel som jag brukar tipsa om är - Om du vill att dina barn ska vara öppna, prata och vara ärliga måste du vara det först. Man måste bjuda in till konversationer som man vill ha, man måste klä sig för arbetet som du vill ha och du måste vara människan som du vill möta, Inte alltid så lätt men inte heller så svårt, allt börjar med tankesätt och inställning. Att vara tydlig, ärlig och rak är egenskaper som kan göra så mycket i livet, så mycket "lättare". Om alla utgick ifrån sig själv när de kommunicerade, tänkt så mycket mindre människor som skulle missförstå varandra.

Tänkt om alla hade berättat när de kände rädsla, obehag, frustration, ledsamhet eller när de behövde ett förtydligande av någon form. Hur många gånger har du inte hört frågor som börjar med, "skulle du möjligen?", "du vill inte?", "Man kanske borde ta tag i.." eller "jag har så himla mycket” Om frågor istället skulle börja med, Har du möjlighet att? Vill du? Jag behöver … , kan du hjälpa till? Är alla rädda för att få ett nej? eller är det allmänt så att vi tror att det vi har att säga "tas emot bättre" om vi lindar in det lite eller försöker att "böja sanningen lite"? 

Det är väldigt intressant det där, jantelagen, lagen om "ingen vill vara till besvär", ingen vill "sticka ut" och att stå upp för sina åsikter är läskigt. Det enorma svek som Julle upplevt, den hårda kampen, påstridigheten och maktlösheten har vänts och nu kan vi känna en stor känsla av meningsfullhet i att sprida kunskap, stötta, motivera, bidra med insikter, medvetenhet och framförallt att vi kan bana väg för andra!

Vi kommer gärna till ditt jobb, din skola eller förening och pratar om modet att vara sig själv, maila oss då på bloggenminsonjulia@gmail.com

Ni får gärna följa oss på instagram @bloggenminsonjulia Ha en fin torsdag.

Kommentera här: